• +085 - 77 35 222
 • info@escape-opleidingen.nl

Kosten AED na een reanimatie

Kosten AED na een reanimatie

Regelmatig ontvangen wij de vraag hoe het nou precies zit met de regeling omtrent de vergoeding van elektroden na een inzet met de AED.  Per 01-08-2018 zijn AED-eigenaren niet meer verantwoordelijk voor de gebruikskosten van de defibrillator. Hoe kan je de gemaakte kosten terug vragen blijft vaak onduidelijk.

Kosten inzet AED vergoed

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft geld ter beschikking gesteld om de kosten van een AED-inzet te kunnen vergoeden. Door deze regeling wordt de drempel om een AED aan te schaffen nog lager. Sinds 1 januari 2018 kan de AED eigenaar de kosten verhalen op de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) die aanwezig is bij de reanimatie. De RAV kan vervolgens de kosten verhalen op de zorgverzekering. Deze verandering maakt het voor AED eigenaren stukken makkelijker.

Overzicht RAV’s in Nederland

Nederland is opgedeeld in gebieden met elk een eigen Ambulancevoorziening. Hieronder volgt een overzicht met alle RAV’s in Nederland. Klik op de link voor de regeling per RAV.

 1. Groningen
 2. Friesland
 3. Drenthe
 4. IJsselland
 5. Twente
 6. Noord- en Oost-Gelderland
 7. Gelderland-Midden
 8. Gelderland-Zuid
 9. Utrecht
 10. Noord-Holland Noord
 11. Amsterdam Amstelland
 12. Zuid-Kennemerland
 13. Zaanstreek Waterland
 14. Gooi en Vechtstreek
 15. Haaglanden
 16. Hollands-Midden
 17. Rotterdam Rijnmond
 18. Zuid-Holland Zuid
 19. Zeeland
 20. Brabant Midden-West-Noord
 21. Brabant Zuid-Oost
 22. Limburg-Noord
 23. Limburg-Zuid
 24. Flevoland

Heb je nou nog geen AED?

Wij hebben de beste AED uit de markt voor je geselecteerd, de ZOLL AED Plus! Wil je hier meer van weten? Neem dan even contact met ons op via 085 – 77 35 222 of mail ons Info@escape-opleidingen.nl

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.