• +085 - 77 35 222
  • info@escape-opleidingen.nl

Te weinig aed’s die inzetbaar zijn

Te weinig aed’s die inzetbaar zijn

De gemeente Zevenaar heeft te weinig AED’S die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dat concludeert de Hartstichting, die zich inzet voor de plaatsing van meer van deze aed’s.

Vergoeding voor gebruiksklaar maken AED na inzet

Een groot probleem is dat lang niet alle aed’s continu zijn te gebruiken, omdat ze bijvoorbeeld in een winkelpand of clubgebouw hangen. Daarnaast weten volgens de Hartstichting nog steeds onvoldoende mensen hoe een AED werkt.

TIP: bij ons kan je een reanimatietraining volgen

Dekking

De Hartstichting streeft naar ‘6 minutenzones’, wat erop neerkomt dat mensen met een hartstilstand binnen zes minuten kunnen worden gereanimeerd. Daardoor heeft hij of zij een kans van 50 tot 70 procent om te overleven. Elke minuut langer betekent dat de overlevingskans met 10 procent daalt.

Op basis van het streven naar 6 minutenzones heeft de Hartstichting in alle gemeenten gekeken naar de dekking van het aed-netwerk. In Zevenaar zijn 17 geregistreerde AED’s die 24 / 7  zijn te gebruiken, maar er zouden er 48 moeten zijn om in de hele gemeente er binnen zes minuten bij te zijn. De dekkingsgraad ligt dan ook op slechts 28 procent.

Volgens de gemeente Zevenaar zijn er echter veel meer dan zeventien aed’s, alleen zijn die niet allemaal geregistreerd. Een woordvoerder wijst op aed’s in onder meer Angerlo, Oud-Zevenaar en het centrum van Zevenaar. Heb je een AED en wil je deze registreren? Klik dan hier!

We hebben direct actie ondernomen!

Samen met de Kunststofshop.nl, Facility Group Nederland, Atellier Kevin van den Bergh en Studio Robin hebben we besloten een buitenkast op te hangen. We willen we niet alleen onze werkomgeving hartveilig maken, maar we willen dat iedereen in de buurt ook gebruik kan maken van deze AED. 

Heb je als bedrijf al een AED en wil je ook iets voor je buurtbewoners doen? Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor een buitenkast via info@escape-opleidingen.nl.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de verbruikskosten van de AED
Per 1 januari 2018 heeft de minister van VWS budget ter beschikking gesteld om de verbruikskosten van een AED (Automatische Externe Defibrillator) na een reanimatie te vergoeden. Hierdoor kun je de kosten die zijn gemaakt bij inzet van de AED vergoed krijgen bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) waar de alarmoproep was.

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.