• +085 - 77 35 222
 • info@escape-opleidingen.nl

Onze artikelen

Reanimeren, zou jij hier aan beginnen?

Wat is er de afgelopen 25 jaar bereikt als het gaat om slachtoffers van een circulatiestilstand? Maar ook wat zijn de verwachtingen voor de komende 10 jaar. En wat moeten we doen om een nog hogere overleving te realiseren bij een reanimatie.

 

De NRR (Nederlandse Reanimatieraad) is opgericht in 1993 als overlegorgaan van de Nederlandse Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis en de vereniging van Artsen (VVAA). Afgevaardigden uit deze organisaties vormen gezamenlijk met een onafhankelijk voorzitter en de voorzitter van de Wetenschappelijk Raad het bestuur van de stichting. Het bestuur wordt geadviseerd door de Wetenschappelijk Raad. Voor het uitvoerend werk heeft de stichting een beperkt aantal beroepskrachten beschikbaar onder leiding van een Ambtelijk Secretaris.

Wist je dat jaarlijks rond de 16.000 mensen een hartstilstand krijgen.
Gemiddeld 300 mensen per week buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen.

En:

Dat de overlevingskansen bij vroegtijdige reanimatie 15 tot 20% zijn.

15 tot 20% is natuurlijk beter dan geen kans. Maar toch… kijk je naar dat percentage, dan weet je dat 80 tot 85% dus overlijdt aan de gevolgen van een hartstilstand, zelfs na reanimatie. Dat cijfer is heel erg verdrietig.

Is er een AED in de buurt en gebruikt een omstander deze binnen een paar minuten, dan stijgt de overlevingskans tot wel 70%.

70%, dat is een heel ander cijfer!

Doordat je een AED gebruikt, kun je ook blijvende schade voorkomen. Na geslaagde reanimaties herstelt 90% volledig.

Daarom blijven we benadrukken hoe belangrijk het is dat er zoveel mogelijk AED’s in Nederland komen. In bedrijven, openbare ruimtes, scholen, sportgelegenheden, supermarkten etc. Hoe meer AED’s, hoe meer mensen een hartstilstand overleven en hiervan goed herstellen. Heb je een AED? Registreer deze dan of controleer of de openingtijden goed zijn.

Wil jij ons helpen bij onze missie? Ben jij degene die binnen jouw organisatie de beslissing mag nemen om een AED aan te schaffen? Doe dat dan. Voor € 0,80 per dag lease je al een AED.

Ben jij niet degene die een AED kan aanschaffen voor het bedrijf waar je werkt maar heb je wel letterlijk hart voor de zaak en voor alle mensen in de buurt van het bedrijf (want ook zij hebben er baat bij dat bedrijven AED’s hebben!)? Zet onze missie dan voort en overtuig mensen ervan dat een AED aanschaffen geen zinloze investering is.

Twijfel je nog? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvende demo.

Telefoonnummer: 085 – 77 35 222

E-mail: info@escape-opleidingen.nl

Bron: Nederlandse Hartstichting

 

Escape Opleidingen twijfelt nog… Onze conditie laat wat de wensen over

Beweging is enorm belangrijk voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Een optimale conditie van lichaam en geest leidt tot de beste prestaties. Zaak dus om de werkvloer in beweging te krijgen. Maar hoe doe je dat?

Stichting HDKT heeft een geweldig initatief:

Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei 2018, vindt de Ooyse Landloop plaats.  De route loopt door het prachtige buitengebied van Oud-Zevenaar en Ooy.

Het is een hardloopwedstrijd met de volgende afstanden: 10.00 uur de 5 km vanaf leeftijd 12+ 10.45 uur de 500 meter voor kinderen 4 t/m 6 jaar 11.00 uur de 1000 meter voor kinderen 7 t/m 12 jaar 11.45 uur de 10 km vanaf de leeftijd 12+.

WIL JE MEER VOLDOENING HALEN UIT JE SPORTIEVE PRESTATIE?

Laat je dan sponsoren voor HDKT!
Zo help je niet alleen jezelf over de finish, maar help je ook mee in de strijd tegen Sarcomen. Jouw bijdrage is keihard nodig en meer dan welkom.

Escape Opleidingen draagt Stichting HDKT een warm hart toe. Honder-Duizend-keer-een-Tientje zet zich in om meer voorlichting over en onderzoek mogelijk te maken naar Sarcomen. Dit zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren, omdat ze zo zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. Ook als bedrijf kan je uiteraard iets betekenen:

BUSINESSRUN….

Stichting HDKT biedt bedrijven de kans om met ‘bedrijventeams’ mee te doen aan de Ooyse Landloop. Inschrijven kan voor een 5 km en voor een 10 km parcours.

Waarom doet je bedrijf mee?

 • Je draagt bij aan de gezondheid van je medewerkers en zij zijn/worden actief;
 • De bedrijvenloop is ideaal als teambuilding;
 • Je bent betrokken en staat midden in de samenleving;
 • Je bent actief betrokken bij maatschappelijke kwesties (MVO);
 • Je straalt een sportief imago uit.

 

Het gezamenlijk sporten zorgt voor een versterkt groepsgevoel. Collega’s trekken elkaar over de streep om tóch die sportschoenen weer aan te doen.

Uiteraard hebben ze ook aan de veiligheid gedacht, EHBO Vereniging Zevenaar is aanwezig om eerst hulp te verlenen.

We hopen dat Stichting HDKT maar veel tientjes op mag halen, zodat er veel onderzoek gedaan kan worden naar sarcomen!

Voor meer informatie: https://www.hdkt.nl/acties/ooyse-landloop-2018/

Aantal dodelijke ongelukken op bouwplaatsen stijgt

Het aantal ongelukken in de bouw waarbij iemand om het leven is gekomen, is de laatste twee jaar verdubbeld, dit blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW. Vorig jaar kwamen in Nederland 20 bouwvakkers om het leven. In 2016 waren dat er nog 16 en het jaar daarvoor 9.

De toename komt vooral doordat er veel meer onderaannemers, zzp’ers, buitenlandse krachten en niet-gekwalificeerd personeel op de bouwplaatsen werken en dat leidt tot onveilige situaties. “Voorheen was er altijd één grote aannemer met één veiligheidscoördinator, maar tegenwoordig is er een totaal andere situatie en dat leidt tot grote problemen”, zegt woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie.

Word bewust veilig en maak nu een afspraak om je VCA te halen!

“De bouwsector steekt met het aantal dodelijke ongelukken met kop en schouders boven de andere sectoren uit. Dertig procent van alle dodelijke bedrijfsongevallen in de afgelopen acht jaar vielen er in de bouw. Dit zijn dus 162 doden dodelijke bedrijfsongelukken.”

Meer bouwprojecten

Ook volgens vakbond FNV Bouw zijn de ongelukken het gevolg van hoe de bouw tegenwoordig is georganiseerd. “Het stikt van de onderaannemers en gedeelde taken op de bouwplaats”, zegt een woordvoerder in De Telegraaf. “Via ons meldpunt komen er nog steeds klachten binnen over onregelmatigheden rond steigerbouw, het gebruik van apparatuur en niet-gekwalificeerd personeel.”

Brancheorganisatie Bouwend Nederland en ook de vakbonden doen er alles aan om de veiligheid te verbeteren, zegt de inspectie. “Er wordt natuurlijk ook weer veel meer gebouwd dan tijdens de crisis. Het aantal van 20 doden ligt nog steeds lager dan tijdens de crisis. Zo verongelukten in 2010 nog 24 bouwvakkers op hun werk en in 2013 waren dat er 25. En toen werd er echt minder gebouwd”, zegt Van der Burg. “Het aantal van 9 doden in 2015 is tot nu toe de gunstige uitzondering.”

Kleine fouten hebben vaak grote gevolgen

Op dit moment wordt gepraat over een nieuwe cao voor de bouw. “Veiligheid vormt voor ons een belangrijk speerpunt. We moeten zorgen dat werknemers elkaar verstaan”, zegt FNV Bouw.

Bouwend Nederland vindt twintig doden ook veel te veel. “We streven naar nul doden, maar de bouw is een moeilijke sector wat dat betreft”, zegt woordvoerder Theo Scholte. “Er gelden veel veiligheidsmaatregelen, maar geen bouwplaats is gelijk en kleine dingen die fout gaan, kunnen grote gevolgen hebben. Als een bouwvakker op een steiger alleen al zijn hamer laat vallen, kan dat goed mis gaan.”

Ben jij degene die het behalen van je VCA al een tijdje uitstelt en zou je blij zijn als je het ‘ding’ in je zak hebt zitten?

Bel dan nu met 085 – 77  31  750 of stuur een mailtje of chatbericht via onze Facebookpagina. Voor een extra shotje motivatie kun je natuurlijk ook een vriend of collega meenemen.

Wij beloven niet alleen dat we je er die dag doorheen slepen maar ook dat je 100% gegarandeerd je diploma haalt.

Echt geen zin in een praktijkdag?

Dan kun je ook online leren en een proefexamen doen. Dan hoef je alleen nog maar op pad voor het examen. Online je VCA Basis of VCA Vol halen kan al vanaf € 98,-.

Zien we je snel?

Bron:https://nos.nl

Zes minuten om het verschil te maken

Afgelopen kerstdagen stond het leven van Karin (48) ineens op z’n kop. Niet dat ze er iets van heeft gemerkt, haar hart hield er gewoon mee op. Het gebeurde op zaterdagochtend 23 december vlak voordat zij en haar partner Bas (54) kerstinkopen zouden gaan doen. Bas zat nog met een kopje koffie aan de ontbijttafel toen hij een harde bonk hoorde. Hij vond Karin levenloos en onherkenbaar grijs naast het toilet.

1200 pix BHV bank .png
Simone, Karin en Bas praten over wat er gebeurde vlak voor kerst 2017.

Paniek

Heel even voelde Bas de paniek opkomen maar in een mum van tijd ging de knop om. ’06-11, 911, oh nee, 112 moet ik bellen,’ schoot door hem heen. De stem aan de andere kant van de lijn nam onmiddellijk de leiding: wat is het adres, ademt ze nog, voel je een pols, nee niks. Nu twee keer beademen, hartmassage, twee handen op het borstbeen, zet de voordeur open. ‘Toen wist ik het even niet meer,’ zegt Bas, ‘ik geloof dat ik heel onaardig ben geweest tegen de telefoniste want de voordeur zat nog op slot en m’n sleutels lagen boven. Ik was Karin aan het reanimeren op de vloer van de hal, hoe kon ik nou weglopen?’

1200 pix_Rita_Stegeman_04.png
Rita werkt als verpleegkundig centralist in de meldkamer ambulancezorg.

112

‘Dat maken we vaker mee,’ zegt Rita (55) die als verpleegkundig centralist werkt in de meldkamer ambulancezorg. Hier komen alle 112-oproepen uit de regio Haaglanden binnen. ‘Mensen die 112 bellen zijn erg bezorgd over het slachtoffer en kunnen in paniek zijn. Dan komt er wel eens wat kribbigs of ronduit onaardigs voorbij. Dat maakt ons niks uit, wij begrijpen dat en het lukt meestal goed om met de beller samen te werken tot de ambulance komt. Daar zijn we in getraind. Bel ons gerust, je kunt het nooit verkeerd doen, wij helpen je. Alleen niks doen is verkeerd, dan zijn alle kansen verkeken.’

1200 pix_Rita_Stegeman_05.png
Met één handeling kan een centralist het burgerhulpverleningsnetwerk inschakelen.

Burgerhulpverlening

Toen Bas die bewuste ochtend 112 belde, werd een kettingreactie in gang gezet. Met één handeling heeft de centralist onder andere het burgerhulpverleningsnetwerk ingeschakeld. Daardoor kreeg Simone (44) een appje met het verzoek om naar een adres twee straten verderop te gaan. ‘Het zou toch niet waar zijn, daar wonen Karin en Bas! Bij aankomst zag ik Karin in het halletje liggen, Bas was haar aan het reanimeren. Een buurman kwam ook aangelopen en nam de hartmassage over, een buurvrouw nam de beademing voor haar rekening. Ik heb Bas opgevangen die zo ongeveer door z’n knieën zakte van de spanning. En ik heb de AED aangesloten die door de politie werd gebracht. Die shocks zijn heftig om te zien, zelfs voor mij als verpleegkundige. Ik vond het heel bijzonder hoe een toevallige groep mensen spontaan een team vormden, het liep echt op rolletjes.’

Zes minuten

‘Ook dat zien we bijna altijd gebeuren’, zegt Rita. ‘Familie, buren, burgerhulpverleners, voorbijgangers, er ontstaat als vanzelf een samenwerking. De centralist vraagt wie er zijn en geeft iedereen een taak. Als iemand met een hartstilstand binnen zes minuten geholpen wordt, is de kans het grootst dat het slachtoffer er weer goed uitkomt.’ In de afgelopen vijf jaar is samen met de burgerhulpverleners de overlevingskans van mensen met een hartstilstand verhoogd naar 23%.

1200 pix dankbaar_Karin_Plugge_07.png
Karin en Bas zijn iedereen die heeft geholpen intens dankbaar.

Dankbaar

Op woensdag 27 december werd Karin zich pas bewust dat ze in het ziekenhuis lag. ‘Het laatste dat ik wist is dat we boodschappen gingen doen. Ik had geen idee wat ik in dat ziekenhuisbed deed.’ Bas vult aan: ‘op zaterdag was de prognose nog gitzwart. Karin had wel tien schokken met de AED gekregen en toen ze op de Intensive Care aankwam, waarschuwde de cardioloog mij dat ik nergens op moest rekenen. Om negen uur ‘s avonds ben ik volledig uitgeput naar huis gegaan, maar om elf uur werd ik gebeld door de verpleging dat Karin rechtop in bed zat te kletsen.’ ‘Ja, daar weet ik niks meer van, ik ben vier dagen kwijt’, licht Karin toe. ‘Ik geloof dat iedereen toen weer hoop kreeg op een goede afloop.

 

We zijn ruim twee maanden verder en ik ben zo goed als de oude. Er waren geen signalen vooraf, die hartstilstand kwam uit het niets. En toch ben ik nu hartpatiënt met een ICD pacemaker, voor het geval dat…’. Karin en Bas zijn iedereen die heeft geholpen intens dankbaar. Dankbaar voor het verschil dat ze in die eerste zes minuten en daarna hebben gemaakt.

Wist je dat…

 • … als iemand met een hartstilstand binnen zes minuten gereanimeerd wordt, de kans op overleven meer dan verdubbelt?
 • … AED’s ook kunnen worden aangemeld bij het burgerhulpverleningsnetwerk zodat de meldkamer kan doorgeven waar de dichtstbijzijnde AED opgehaald kan worden?
Bron: https://editie070.denhaag.nl/nl

Kinderwijsheid!

Als inleiding van een nieuwsitem over een tekort aan AED-apparaten worden kinderen gevraagd wat ze van het apparaat weten. Het gaat best goed, tot de afkorting moet worden uitgelegd.

Wil je je kinderen uitleggen wat een AED is? Wij hebben het voor je vertaald naar kindertaal. Lees maar:

Iedereen heeft een hart, dit is belangrijk onderdeel van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat bloed rond gepompt word. Ons hart “klopt” altijd in een vast ritme: Boem Boem, Boem Boem… als we gaan rennen hebben onze spieren meer bloed nodig. Dan klopt het sneller.

Het kan gebeuren dat een hart in de problemen komt en slecht het bloed rond pompt. Je kunt het vergelijken met een orkest dat altijd het zelfde deuntje speelt en opeens iemand iets anders gaat spelen waardoor het hele orkest ontregeld is. Het is chaos! Dit kan ook in iemands hart gebeuren, het trilt dan en weet niet zo goed hoe het moet kloppen. Door een stroomstootje te geven met een AED schrikt het hart en kan het weer gaan kloppen. Het orkest speelt dan weer het ouderwetse deuntje als altijd.. boem boem, boem boem…

In een ambulance zit ook een AED, maar die moet eerst naar iemand toe rijden. Dit kan soms lang duren. Daarom hangen er nu op verschillende plekken een AED, zodat mensen die problemen hebben met het hart meteen geholpen kunnen worden.

Zie je iemand op de grond vallen en niet meer op staan? Roep dan altijd om hulp!

Nog even in het kort: Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Wat doet een AED?

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED bedienen

Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen.

De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert.

Wil je een AED aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs maar ook verzekerd zijn van een goede kwaliteit? Dan ben je bij Zoll en dus bij ons als leverancier aan het juiste adres. Je kunt bij ons kiezen tussen een leaseconstructie waarbij de AED na de looptijd van jou is, of door de AED te kopen via onze webshop.

Ik wil een AED kopen

Ik lease liever een AED

Cursus

Goed voornemen voor 2018: haal je VCA Basis of VCA Vol

Net als bij reanimatie- en EHBO cursussen zien wij vaak dat mensen het behalen van hun VCA Basis of VCA Vol al een paar keer hebben uitgesteld totdat het echt niet meer kan. Niet zo gek ook, want je hebt wel meer te doen dan tijd en energie steken in een VCA Basis of VCA Vol cursus.

Er komt een moment dat je toch echt aan de bak moet. Of het nou is omdat je VCA verlopen is, je werkgever het eist of dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan en je weet dat je met je VCA op zak een streepje voor hebt.

Begin 2018 goed en maak nu een afspraak om je VCA te halen

Het nieuwe jaar zit vol met goede voornemens. De meesten ervan zijn alweer verdwenen voordat de maand januari voorbij is. Dat gaat jou niet gebeuren als je nu een afspraak maakt om een VCA cursus te gaan doen. Je hebt ook nog een keuze tussen een zelfstudie met gratis proefexamen of een praktijkdag met een geweldige lunch en aansluitend examen en alle hulp die je maar nodig hebt.

Cursisten die het ook maar steeds hebben uitgesteld zeggen binnen het eerste uur van de cursus dat ze blij zijn dat ze de stap genomen hebben. Bij ons zit je niet aan een tafel urenlang te luisteren naar een leraar die van alles vertelt maar je gaat ook zelf aan de slag, samen met de mensen die net als jij die dag hun VCA willen halen. De dag vliegt om en voor je het weet heb je je examen gedaan. Dat de lunch dan ook nog eens behoorlijk smakelijk is, helpt natuurlijk ook.

Ben jij degene die het behalen van je VCA al een tijdje uitstelt en zou je blij zijn als je het ‘ding’ in je zak hebt zitten?

Bel dan nu met 085 – 77  31  750 of stuur een mailtje of chatbericht via onze Facebookpagina. Voor een extra shotje motivatie kun je natuurlijk ook een vriend of collega meenemen.

Wij beloven niet alleen dat we je er die dag doorheen slepen maar ook dat je 100% gegarandeerd je diploma haalt.

Echt geen zin in een praktijkdag?

Dan kun je ook online leren en een proefexamen doen. Dan hoef je alleen nog maar op pad voor het examen. Online je VCA Basis of VCA Vol halen kan al vanaf €129,-.

Zien we je snel?

Eindejaarsknaller! ZOLL AED Plus

Sinterklaas is alweer vertrokken en de meeste huiskamers zijn volledig omgetoverd in kerstsfeer. Dit betekent dat 2017 er alweer bijna op zit. Wij hebben voor jullie een knaller van een actie om het jaar spetterend af te sluiten! Namelijk:

Bestel dit jaar de ZOLL AED Plus voor maar € 1.249,- exclusief BTW!

 

Met de ZOLL AED Plus reanimeer je met begeleiding

De Zoll AED Plus helpt je bij de reanimatie. Tussen de elektroden zit een blauw kussentje waarop je de borstcompressies kunt geven. Nadat de reanimatie begonnen is, vertelt de AED of de compressies diep genoeg zijn. Door middel van de metronoom – piepsignaal voor het ritme – is eenvoudig de juiste snelheid aan te houden. Naast de duidelijk gesproken aanwijzingen is op de AED ook te zien wat er gedaan moet worden. Dit gebeurt door middel van afbeeldingen, lampjes en een tekstdisplay. Deze zorgen samen voor een uitstekende begeleiding bij een inzet en maakt dat de AED gemakkelijk door iedereen gebruikt kan worden.

Hij kan tegen een stootje!

Omdat de ZOLL een robuuste behuizing heeft, kan hij goed tegen een stootje. Ook is deze AED uitstekend bestand tegen stof en water ( IP55). De Zoll AED Plus kenmerkt zich verder door zeer lage onderhoudskosten. Indien de AED niet ingezet wordt, is het slechts éénmaal nodig de batterijen en elektroden te vervangen tijdens de hele levensduur van de AED (10 jaar). Dat komt omdat de batterijen en elektroden beide een houdbaarheid hebben van 5 jaar. De Duracell batterijen van de ZOLL AED Plus worden ook gebruikt in fototoestellen en zijn dus algemeen verkrijgbaar.

Wat er in de doos zit:

 • Zoll AED Plus, met reanimatiefeedback
 • Duracell Lithium batterijen (10 stuks)
 • Zoll CPR-D padz elektrodenset voor volwassenen
 • Zoll AED Plus draagtas
 • Nederlandse handleiding
 • Registratiekaart (voor gratis garantieverlenging van 2 jaar)

Hoe zit het met de garantie?

Standaard heb je 5 jaar garantie maar na registratie bij Zoll wordt de garantie verlengd naar 7 jaar.

Wil je jouw omgeving hartveilig maken? En wil je het verschil tussen leven of dood maken?

Vul onderstaand bestelformulier in en ontvang een betaallink om je bestelling definitief te maken.

Wil je meer dan 3 AED's bestellen? Neem dan even contact met ons op.
Staat jou optie hier niet bij? Neem dat even contact met ons op.
Vergoeding voor gebruiksklaar maken AED na inzet

AED gebruik vanaf volgend jaar vergoed!

Blij met besluit Schippers over declaratie AED-gebruik

Minister Edith Schippers maakte bekend dat AED-eigenaren de rekening voor het gebruiksklaar maken van de AED na inzet vanaf volgend jaar kunnen indienen bij de ambulancedienst. 

Uit onderzoek weten wij dat AED-eigenaren bereid zijn om hun AED aan te melden bij een oproepsysteem, maar dat de bijbehorende kosten (circa 150 euro per inzet/gebruik) een drempel vormen. De Hartstichting verwacht dat deze ontwikkeling ervoor gaat zorgen dat meer AED-eigenaren hun AED beschikbaar stellen voor de buurt en registreren bij een oproepsysteem.

Er zijn echt meer AED’s nodig

Om tot een landelijk dekkend netwerk van AED’s te komen, is het noodzakelijk dat er circa 20.000 AED’s worden aangemeld bij het oproepsysteem. In Nederland zijn er naar schatting 80.000 tot 100.000 AED’s. Een groot deel hiervan kan niet worden ingezet op het moment dat het er om gaat: ze hangen binnen en zijn daardoor niet 24/7 beschikbaar. Bovendien staan ze niet geregistreerd bij het oproepsysteem. Lees je dit en heb je nog geen AED? Bij ons kun je er niet alleen een kopen maar ook bieden wij de mogelijkheid tot leasen aan. 

Koop of lease een AED

Reanimatie binnen 6 minuten van levensbelang

De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Om dit doel te bereiken, bouwt de Hartstichting aan een netwerk van 170.000 burgerhulpverleners (1% van de Nederlandse bevolking) en 30.000 AED’s, goed verspreid over het land, die in geval van nood een buurtbewoner direct kunnen helpen. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered. Op dit moment zijn er ruim 165.000 geregistreerde burgerhulpverleners en 10.000 AED’s.

Wist je dat veel mensen niet kunnen reanimeren? En dat ze dus ook vaak niet weten wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt? Heb jij dat ook maar ben je wel steeds voornemens om een cursus te doen? Neem nu het besluit je aan te melden. Het kost weinig tijd en geld en het kan echt het leven van iemand redden. 

Ik wil een cursus volgen!

Kun jij al reanimeren?

Of moet Berry uit Penoza bij jou langskomen?

Reanimatie redt levens! Ongetwijfeld wist je dat al maar heb jij al een cursus gevolgd? We hopen het want anders komt Berry even bij je langs. Tenminste als het aan het Rode Kruis ligt. Zij proberen mensen bewust te maken van het feit dat een reanimatiecursus echt heel weinig tijd kost en dat je daarmee wel levens kunt redden. Volgens het Rode Kruis is de bereidheid om een onbekende te reanimeren “alarmerend laag”. Het zou maar zo kunnen zijn dat dat komt doordat veel mensen helemaal niet weten hoe je iemand moet reanimeren.

De acteurs in het filmpje zijn bezig met het martelen van iemand als deze en hartstilstand krijgt. Met behulp van een Zoll AED (die wij overigens verkopen omdat het een supergoed apparaat is) brengen ze de beste man weer tot leven. In het filmpje legt acteur Eric Corton uit hoe belangrijk de eerste minuten zijn nadat iemand een hartstilstand heeft gekregen.

Het lijkt een humoristisch filmpje maar de noodzaak dat meer mensen kunnen reanimeren is er wel degelijk. Want wist je dat in Nederland elke dag 45 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? En dat maar weinig mensen het overleven? Redenen hiervoor zijn:

 • De aanrijdtijd van de ambulance is te lang;
 • Maar weinig mensen herkennen een hartstilstand;
 • Veel te weinig mensen weten hoe ze moeten reanimeren.

Ook al zou je het herkennen: als je niet weet hoe je moet reanimeren, dan sta je hulpeloos te kijken hoe iemand sterft aan een hartstilstand. Verschrikkelijk. Dat vergeet je nooit meer.

Wil je meer weten over reanimeren? Of een snelcursus waar ze het in het filmpje over hebben? Kijk dan even hier.

Je ziet dat ze in het filmpje gebruikmaken van de Zoll AED. Dat is niet voor niets, want dat is een van de beste voor een aantrekkelijke prijs. Wil je meer weten over de AED, er een kopen of voel je er meer voor om een AED te leasen? Kijk dan even hier:

Leer nu reanimeren!
 

Bron: Rode Kruis

 

 

Wij zoeken een financieel en administratief medewerker – 4 tot 8 uur per week

Per direct zijn wij op zoek naar een financieel administratief medewerker voor 4 tot 8 uur in de week.

Als Financieel Administratief Medewerker ben je onder andere verantwoordelijk  voor de uitvoering van de financiële administratie van het bedrijf, analyseren van de cijfers en je adviseert het management over mogelijkheden voor een optimale groei. Daarnaast zorg je voor een efficiënt crediteuren- en debiteurenbeheer.

Wat bieden wij?

 • Functie van 4 tot 8 uur in de week in Zevenaar.
 • Marktconform salaris.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent goed met Excel.
 • Je hebt ervaring met het financieel administratief systeem AFAS (dit is een must!)
 • Daarnaast heb je boekhoudkundige en administratieve ervaring.
 • Je werkt nauwkeurig en zelfstandig.
 • Je hebt een ondernemende en flexibele instelling.
 • Je hebt een analytisch denkvermogen en financieel inzicht.
 • Je bent beschikbaar voor 4 uur in de week.
 • Je past goed binnen onze organisatie als je een enthousiaste, proactieve en leergierige houding hebt.

Wat zijn je taken?

 • Administratie verwerken via AFAS.
 • Crediteuren- en debiteurenbeheer.
 • Advisering & bewaking financiële processen.

Past ons profiel bij jou en jij bij ons? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae naar info@escape-opleidingen.nl

12

Schrijf je direct in!

VCA Basis | e-learning | praktijkdag | examen
26 april 2018
thumbnail
VCA basisopleiding, inclusief e-learning, een praktijkdag en een aansluitend examen.
BHV laag risico, E-learning met 4 uur praktijk
24 mei 2018
thumbnail
Met deze training volgt u de E-learning en een verkort praktijkdagdeel!
VCA Basis | e-learning | praktijkdag | examen
25 mei 2018
thumbnail
VCA basisopleiding, inclusief e-learning, een praktijkdag en een aansluitend examen.
BHV laag risico, E-learning met 4 uur praktijk
13 juni 2018
thumbnail
Met deze training volgt u de E-learning en een verkort praktijkdagdeel!
VCA Basis | e-learning | praktijkdag | examen
22 juni 2018
thumbnail
VCA basisopleiding, inclusief e-learning, een praktijkdag en een aansluitend examen.

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.