• +085 - 77 35 222
 • info@escape-opleidingen.nl

Onze artikelen

Kinderwijsheid!

Als inleiding van een nieuwsitem over een tekort aan AED-apparaten worden kinderen gevraagd wat ze van het apparaat weten. Het gaat best goed, tot de afkorting moet worden uitgelegd.

Wil je je kinderen uitleggen wat een AED is? Wij hebben het voor je vertaald naar kindertaal. Lees maar:

Iedereen heeft een hart, dit is belangrijk onderdeel van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat bloed rond gepompt word. Ons hart “klopt” altijd in een vast ritme: Boem Boem, Boem Boem… als we gaan rennen hebben onze spieren meer bloed nodig. Dan klopt het sneller.

Het kan gebeuren dat een hart in de problemen komt en slecht het bloed rond pompt. Je kunt het vergelijken met een orkest dat altijd het zelfde deuntje speelt en opeens iemand iets anders gaat spelen waardoor het hele orkest ontregeld is. Het is chaos! Dit kan ook in iemands hart gebeuren, het trilt dan en weet niet zo goed hoe het moet kloppen. Door een stroomstootje te geven met een AED schrikt het hart en kan het weer gaan kloppen. Het orkest speelt dan weer het ouderwetse deuntje als altijd.. boem boem, boem boem…

In een ambulance zit ook een AED, maar die moet eerst naar iemand toe rijden. Dit kan soms lang duren. Daarom hangen er nu op verschillende plekken een AED, zodat mensen die problemen hebben met het hart meteen geholpen kunnen worden.

Zie je iemand op de grond vallen en niet meer op staan? Roep dan altijd om hulp!

Nog even in het kort: Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Wat doet een AED?

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED bedienen

Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen.

De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert.

Wil je een AED aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs maar ook verzekerd zijn van een goede kwaliteit? Dan ben je bij Zoll en dus bij ons als leverancier aan het juiste adres. Je kunt bij ons kiezen tussen een leaseconstructie waarbij de AED na de looptijd van jou is, of door de AED te kopen via onze webshop.

Ik wil een AED kopen

Ik lease liever een AED

Cursus

Goed voornemen voor 2018: haal je VCA Basis of VCA Vol

Net als bij reanimatie- en EHBO cursussen zien wij vaak dat mensen het behalen van hun VCA Basis of VCA Vol al een paar keer hebben uitgesteld totdat het echt niet meer kan. Niet zo gek ook, want je hebt wel meer te doen dan tijd en energie steken in een VCA Basis of VCA Vol cursus.

Er komt een moment dat je toch echt aan de bak moet. Of het nou is omdat je VCA verlopen is, je werkgever het eist of dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan en je weet dat je met je VCA op zak een streepje voor hebt.

Begin 2018 goed en maak nu een afspraak om je VCA te halen

Het nieuwe jaar zit vol met goede voornemens. De meesten ervan zijn alweer verdwenen voordat de maand januari voorbij is. Dat gaat jou niet gebeuren als je nu een afspraak maakt om een VCA cursus te gaan doen. Je hebt ook nog een keuze tussen een zelfstudie met gratis proefexamen of een praktijkdag met een geweldige lunch en aansluitend examen en alle hulp die je maar nodig hebt.

Cursisten die het ook maar steeds hebben uitgesteld zeggen binnen het eerste uur van de cursus dat ze blij zijn dat ze de stap genomen hebben. Bij ons zit je niet aan een tafel urenlang te luisteren naar een leraar die van alles vertelt maar je gaat ook zelf aan de slag, samen met de mensen die net als jij die dag hun VCA willen halen. De dag vliegt om en voor je het weet heb je je examen gedaan. Dat de lunch dan ook nog eens behoorlijk smakelijk is, helpt natuurlijk ook.

Ben jij degene die het behalen van je VCA al een tijdje uitstelt en zou je blij zijn als je het ‘ding’ in je zak hebt zitten?

Bel dan nu met 085 – 77  31  750 of stuur een mailtje of chatbericht via onze Facebookpagina. Voor een extra shotje motivatie kun je natuurlijk ook een vriend of collega meenemen.

Wij beloven niet alleen dat we je er die dag doorheen slepen maar ook dat je 100% gegarandeerd je diploma haalt.

Echt geen zin in een praktijkdag?

Dan kun je ook online leren en een proefexamen doen. Dan hoef je alleen nog maar op pad voor het examen. Online je VCA Basis of VCA Vol halen kan al vanaf €129,-.

Zien we je snel?

Eindejaarsknaller! ZOLL AED Plus

Sinterklaas is alweer vertrokken en de meeste huiskamers zijn volledig omgetoverd in kerstsfeer. Dit betekent dat 2017 er alweer bijna op zit. Wij hebben voor jullie een knaller van een actie om het jaar spetterend af te sluiten! Namelijk:

Bestel dit jaar de ZOLL AED Plus voor maar € 1.249,- exclusief BTW!

 

Met de ZOLL AED Plus reanimeer je met begeleiding

De Zoll AED Plus helpt je bij de reanimatie. Tussen de elektroden zit een blauw kussentje waarop je de borstcompressies kunt geven. Nadat de reanimatie begonnen is, vertelt de AED of de compressies diep genoeg zijn. Door middel van de metronoom – piepsignaal voor het ritme – is eenvoudig de juiste snelheid aan te houden. Naast de duidelijk gesproken aanwijzingen is op de AED ook te zien wat er gedaan moet worden. Dit gebeurt door middel van afbeeldingen, lampjes en een tekstdisplay. Deze zorgen samen voor een uitstekende begeleiding bij een inzet en maakt dat de AED gemakkelijk door iedereen gebruikt kan worden.

Hij kan tegen een stootje!

Omdat de ZOLL een robuuste behuizing heeft, kan hij goed tegen een stootje. Ook is deze AED uitstekend bestand tegen stof en water ( IP55). De Zoll AED Plus kenmerkt zich verder door zeer lage onderhoudskosten. Indien de AED niet ingezet wordt, is het slechts éénmaal nodig de batterijen en elektroden te vervangen tijdens de hele levensduur van de AED (10 jaar). Dat komt omdat de batterijen en elektroden beide een houdbaarheid hebben van 5 jaar. De Duracell batterijen van de ZOLL AED Plus worden ook gebruikt in fototoestellen en zijn dus algemeen verkrijgbaar.

Wat er in de doos zit:

 • Zoll AED Plus, met reanimatiefeedback
 • Duracell Lithium batterijen (10 stuks)
 • Zoll CPR-D padz elektrodenset voor volwassenen
 • Zoll AED Plus draagtas
 • Nederlandse handleiding
 • Registratiekaart (voor gratis garantieverlenging van 2 jaar)

Hoe zit het met de garantie?

Standaard heb je 5 jaar garantie maar na registratie bij Zoll wordt de garantie verlengd naar 7 jaar.

Wil je jouw omgeving hartveilig maken? En wil je het verschil tussen leven of dood maken?

Vul onderstaand bestelformulier in en ontvang een betaallink om je bestelling definitief te maken.

Wil je meer dan 3 AED's bestellen? Neem dan even contact met ons op.
Staat jou optie hier niet bij? Neem dat even contact met ons op.
Vergoeding voor gebruiksklaar maken AED na inzet

AED gebruik vanaf volgend jaar vergoed!

Blij met besluit Schippers over declaratie AED-gebruik

Minister Edith Schippers maakte bekend dat AED-eigenaren de rekening voor het gebruiksklaar maken van de AED na inzet vanaf volgend jaar kunnen indienen bij de ambulancedienst. 

Uit onderzoek weten wij dat AED-eigenaren bereid zijn om hun AED aan te melden bij een oproepsysteem, maar dat de bijbehorende kosten (circa 150 euro per inzet/gebruik) een drempel vormen. De Hartstichting verwacht dat deze ontwikkeling ervoor gaat zorgen dat meer AED-eigenaren hun AED beschikbaar stellen voor de buurt en registreren bij een oproepsysteem.

Er zijn echt meer AED’s nodig

Om tot een landelijk dekkend netwerk van AED’s te komen, is het noodzakelijk dat er circa 20.000 AED’s worden aangemeld bij het oproepsysteem. In Nederland zijn er naar schatting 80.000 tot 100.000 AED’s. Een groot deel hiervan kan niet worden ingezet op het moment dat het er om gaat: ze hangen binnen en zijn daardoor niet 24/7 beschikbaar. Bovendien staan ze niet geregistreerd bij het oproepsysteem. Lees je dit en heb je nog geen AED? Bij ons kun je er niet alleen een kopen maar ook bieden wij de mogelijkheid tot leasen aan. 

Koop of lease een AED

Reanimatie binnen 6 minuten van levensbelang

De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Om dit doel te bereiken, bouwt de Hartstichting aan een netwerk van 170.000 burgerhulpverleners (1% van de Nederlandse bevolking) en 30.000 AED’s, goed verspreid over het land, die in geval van nood een buurtbewoner direct kunnen helpen. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered. Op dit moment zijn er ruim 165.000 geregistreerde burgerhulpverleners en 10.000 AED’s.

Wist je dat veel mensen niet kunnen reanimeren? En dat ze dus ook vaak niet weten wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt? Heb jij dat ook maar ben je wel steeds voornemens om een cursus te doen? Neem nu het besluit je aan te melden. Het kost weinig tijd en geld en het kan echt het leven van iemand redden. 

Ik wil een cursus volgen!

Kun jij al reanimeren?

Of moet Berry uit Penoza bij jou langskomen?

Reanimatie redt levens! Ongetwijfeld wist je dat al maar heb jij al een cursus gevolgd? We hopen het want anders komt Berry even bij je langs. Tenminste als het aan het Rode Kruis ligt. Zij proberen mensen bewust te maken van het feit dat een reanimatiecursus echt heel weinig tijd kost en dat je daarmee wel levens kunt redden. Volgens het Rode Kruis is de bereidheid om een onbekende te reanimeren “alarmerend laag”. Het zou maar zo kunnen zijn dat dat komt doordat veel mensen helemaal niet weten hoe je iemand moet reanimeren.

De acteurs in het filmpje zijn bezig met het martelen van iemand als deze en hartstilstand krijgt. Met behulp van een Zoll AED (die wij overigens verkopen omdat het een supergoed apparaat is) brengen ze de beste man weer tot leven. In het filmpje legt acteur Eric Corton uit hoe belangrijk de eerste minuten zijn nadat iemand een hartstilstand heeft gekregen.

Het lijkt een humoristisch filmpje maar de noodzaak dat meer mensen kunnen reanimeren is er wel degelijk. Want wist je dat in Nederland elke dag 45 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? En dat maar weinig mensen het overleven? Redenen hiervoor zijn:

 • De aanrijdtijd van de ambulance is te lang;
 • Maar weinig mensen herkennen een hartstilstand;
 • Veel te weinig mensen weten hoe ze moeten reanimeren.

Ook al zou je het herkennen: als je niet weet hoe je moet reanimeren, dan sta je hulpeloos te kijken hoe iemand sterft aan een hartstilstand. Verschrikkelijk. Dat vergeet je nooit meer.

Wil je meer weten over reanimeren? Of een snelcursus waar ze het in het filmpje over hebben? Kijk dan even hier.

Je ziet dat ze in het filmpje gebruikmaken van de Zoll AED. Dat is niet voor niets, want dat is een van de beste voor een aantrekkelijke prijs. Wil je meer weten over de AED, er een kopen of voel je er meer voor om een AED te leasen? Kijk dan even hier:

Leer nu reanimeren!
 

Bron: Rode Kruis

 

 

Wij zoeken een financieel en administratief medewerker – 4 tot 8 uur per week

Per direct zijn wij op zoek naar een financieel administratief medewerker voor 4 tot 8 uur in de week.

Als Financieel Administratief Medewerker ben je onder andere verantwoordelijk  voor de uitvoering van de financiële administratie van het bedrijf, analyseren van de cijfers en je adviseert het management over mogelijkheden voor een optimale groei. Daarnaast zorg je voor een efficiënt crediteuren- en debiteurenbeheer.

Wat bieden wij?

 • Functie van 4 tot 8 uur in de week in Zevenaar.
 • Marktconform salaris.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent goed met Excel.
 • Je hebt ervaring met het financieel administratief systeem AFAS (dit is een must!)
 • Daarnaast heb je boekhoudkundige en administratieve ervaring.
 • Je werkt nauwkeurig en zelfstandig.
 • Je hebt een ondernemende en flexibele instelling.
 • Je hebt een analytisch denkvermogen en financieel inzicht.
 • Je bent beschikbaar voor 4 uur in de week.
 • Je past goed binnen onze organisatie als je een enthousiaste, proactieve en leergierige houding hebt.

Wat zijn je taken?

 • Administratie verwerken via AFAS.
 • Crediteuren- en debiteurenbeheer.
 • Advisering & bewaking financiële processen.

Past ons profiel bij jou en jij bij ons? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae naar info@escape-opleidingen.nl

Ambulances vaker te laat

Afgelopen week was er in de media aandacht voor het feit dat er vorig jaar 41.000 ambulances te laat waren in een spoedsituatie. Dat zijn er 1500 meer dan in 2015. Deze cijfers komen van Ambulancezorg Nederland.

Volgens de FNV komt dit door personeelstekort. FNV spreekt ook van een leegloop bij ambulancediensten.

Natuurlijk raakt dit bericht ons ook. Het doet ons beseffen hoe belangrijk het is dat genoeg mensen opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener (BHV-er) of kunnen reanimeren omdat je daarmee echt iemands leven kunt redden.

Ook beseffen we hoe belangrijk het is dat er voldoende AED’s in heel Nederland hangen. Een AED kan niet alleen verschil maken in de kwaliteit van iemands leven na een hartstilstand maar ook kan het ervoor zorgen dat iemand het overleeft. Zeker als je hoort dat ambulances niet altijd op tijd komen.

Wat kun jij doen?

Ben je nog steeds van plan om te leren reanimeren? Misschien is dit dan wel het juiste moment. Er is altijd een reden om het niet te doen. Geen tijd of de kosten houden je tegen. 

Wij weten uit ervaring dat het soms best lastig is om tijd vrij te maken voor het volgen van een reanimatiecursus. Wij bieden daarom reanimatiecursussen aan vanaf 3 uur praktijkles. Je kunt de cursus zelf opbouwen aan de hand van modules die je zelf kiest. Zo heb je zelf grip op de tijd en de kosten die je over hebt voor een reanimatiecursus. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor herhalingscursussen. 

Leer bij ons reanimeren

AED’s 

Door het gebruik van een AED zorg je ervoor dat de overlevingskans stijgt tot 70%. Daarom is het heel belangrijk dat er op steeds meer plaatsen AED’s komen te hangen. Nu wordt er nog maar in 49% van de gevallen een AED gebruikt. Hier kom jij in beeld. Heb of werk je voor een bedrijf? Dan kun je al voor € 0,80 per dag een AED leasen. Dit is zonder extra kosten in vergelijking tot eenmalige aankoop van een AED. Wat ook steeds meer gebeurt, is dat bewoners van een straat een AED aanschaffen of leasen.

€0,80 per dag is niet veel geld. Jij of je bedrijf helpt daarmee collega’s of mensen met een hartstilstand in de buurt van je AED hun overlevingskansen en kwaliteit van leven te vergroten. Wil je meer weten over het leasen of kopen van een AED? Bel of mail ons dan:

Telefoonnummer: 085 – 77 35 222

E-mail: info@escape-opleidingen.nl

Of bestel hem hier online!

Ilse (20) en Elles (23) keken de dood in de ogen

Elles de Vogel (23) kreeg vijf jaar geleden na een avondje stappen totaal onverwachts een hartstilstand. “Ik was na een paar uurtjes al wakker en dacht dat ik moest overgeven door de brakheid”, vertelt Elles. “Mijn moeder vond het al raar dat ik zo vroeg wakker was. Voordat ze zei dat ik moest gaan zitten, viel ik op de grond.

“Ik ben het levende bewijs dat je met reanimeren levens kunt redden.” Elles de Vogel

Wakker schudden hielp niet. Toen haar vader erbij kwam, begon ze al blauw te worden. Meteen belden ze 112. “Mijn vader kon zich gelukkig nog wat herinneren van de BHV-cursus en kon mij, begeleid door 112, reanimeren.”

Nog geen vijf minuten later waren de burgerhulpverleners er met een AED, een kastje dat met elektrische schokken je hart ‘reset’. Zonder die vrijwilligers had Elles het waarschijnlijk niet gered.

Er zijn 170.000 Nederlanders die kunnen reanimeren: een record! Volgens de Hartstichting is Nederland het eerste land ter wereld met zo’n groot netwerk van burgerhulpverleners. Bij een hartstilstand in de buurt krijgen hulpverleners een oproepje op hun mobiel om zo snel mogelijk te komen. En dat is belangrijk: de eerste 6 minuten kunnen namelijk het verschil tussen leven en dood betekenen.

Het gaat nu een stuk beter met Elles!

“Bij mij is de reden van de hartstilstand eigenlijk nooit gevonden”, zegt Elles. Dat vindt ze geen fijn gevoel. “Gelukkig heb ik nu een soort ingebouwde AED.” Ze krijgt dan een schok als haar hart niet goed werkt. Dat voelt volgens Elles een stuk veiliger.

Elles vindt het een goede zaak dat er nu zoveel mensen zijn die kunnen reanimeren. “Ambulances kunnen niet altijd snel bij je zijn. Als je pech hebt is er niemand in de buurt die kan reanimeren terwijl je er echt levens mee kan redden. Ik ben daar het levende bewijs van.”

“Ik heb een baby van vier maanden niet kunnen redden. Dat heeft wel veel impact gehad.” Ilse van Steen

Ilse van Steen (20) stond als EHBO’er juist aan de andere kant. “Ik ben in totaal zes keer opgeroepen met een sms’je. Van die zes keer moest ik drie keer echt reanimeren.” Dat liep telkens verkeerd af. Alle drie de slachtoffers konden niet met een reanimatie worden gered.

Ilse kon daar niets aan doen. “Eén iemand van rond de 90 was al in slaap overleden. De ander was een oudere terminale man en ik heb een baby van vier maanden niet kunnen redden. Dat heeft wel veel impact gehad.”

Toch gaat ze er erg nuchter mee om. “Maar als ik soms een baby tegenkom in de supermarkt schrik ik nog wel eens. Gelukkig ben ik na die kinderreanimatie wel heel goed opgevangen en kan ik er nu goed over praten.”

De vervelende ervaringen weerhouden haar er niet van om haar EHBO-werk voort te zetten. Ze komt dan ook uit een echte EHBO-familie. Haar vader is EHBO’er en haar moeder is coördinator bij de BHV in Wormerland, de bedrijfshulpverlening. “Ik heb nog babyfoto’s waar ik in een Rode Kruis-pakje lig.

“Het kan overal voor je neus gebeuren en dan moet je er snel bij zijn.”  Ilse van Steen, EHBO’er

Ilse heeft sinds haar 16de een EHBO-diploma. “Maar ik mocht van mijn moeder pas vanaf mijn 18de reanimeren, omdat het een hele heftige ervaring kan zijn.” Nu is zij juist degene die reanimeert. Haar moeder regelt de randzaken. “Ze vangt de familieleden op en belt de meldkamer terug.”

De jonge EHBO’er is erg blij dat steeds meer mensen in Nederland kunnen reanimeren. “Het is heel erg belangrijk. Het kan overal voor je neus gebeuren en dan moet je er snel bij zijn.”

Bron: NOS

JA! Ik wil ook iets kunnen betekenen op zo’n moment

Is BHV verplicht? Nu alle regels op een rij

BHV verplicht? Alle regels op een rij
De BHV verplichting wordt omschreven in de Arbowet.

Artikel 3 van de Arbowet omschrijft de verplichting tot BHV.Bedrijven zijn verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van BHV. Iedere werkgever is verplicht goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming.
In Artikel 15 van de Arbowet staat dat de werkgever zich moet laten ondersteunen door deskundige BHV’ers. Verder omschrijft dit artikel de taken van de BHV’ers en de verplichting tot opleiding van de BHV’ers.
BHV verplicht voor alle bedrijven
BHV is dus verplicht voor alle bedrijven met één of meerdere werknemers. Ook uitzend- en vakantiekrachten tellen mee. Heeft u een eenmanszaak? Alleen als u écht helemaal alleen werkt, heeft u geen BHV nodig. Heeft u echter af en toe mensen over de vloer (vakantiehulpen, bezoekers of klanten) dan moet BHV wel geregeld zijn.

Taken BHV
Het woord zegt het al: een Bedrijfshulpverlener (BHV’er) biedt hulp als er op een bedrijf een incident is. De taken van de BHV’er zijn volgens de Arbowet, artikel 15:

Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of inrichting
Een BHV’er is dus opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV’er hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

Aantal BHV’ers
Iedere medewerker binnen een bedrijf kan BHV’er zijn of worden. Wel is het van belang dat iemand anders de taken over kan nemen als de BHV’er afwezig is. De wet schrijft daarom voor dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig moeten. Ook tijdens ziekte, verlof en vakantie van de BHV’er moet het veilig zijn en moet er iemand in actie kunnen komen bij een calamiteit. Wij adviseren daarom minimaal 2 BHV’ers op te leiden.

Bij het bepalen van het aantal BHV’ers moet u verder rekening houden met een aantal factoren:

de algemene en specifieke restrisico’s
de in het bedrijf of instelling aanwezigen en hun mate van zelfredzaamheid
beschikbaarheid en opkomsttijd van de professionele hulpverleningsdiensten
de aard, grootte en complexiteit van het gebouw
externe risico’s
Op basis van de RI&E zal de werkgever het juiste aantal BHV’ers moeten vaststellen. Uit de RI&E blijkt wat de restrisico’s in het bedrijf zijn. De BHV’er is er om de restrisico’s die niet kunnen worden voorkomen, af te dekken. Het gaat om ongevallen, branden en het evacueren van medewerkers. Meer informatie vindt op www.rie.nl.

Oefening baart kunst!

Reinigingsdienst de Liemers (RDL) van de gemeente Zevenaar heeft weer flink geoeffend.

Ze rijden dagelijks door gemeente Zevenaar en kunnen daar te maken krijgen met ongevallen. Wat is nu mooier dan eerste hulp kunnen verlenen?

Wat doe je als je iemand van de fiets ziet vallen? En diegene is gewond, een open botbreuk of een ernstige bloeding? De Reinigingsdienst van de gemeente Zevenaar weet raad!

Door mogelijke ongevallen na te spelen samen met een LOTUS hebben we realischtisch geoefenend.

Bedankt voor jullie enthausiaste deelname en tot volgend jaar!

Wil je ook een trainig gericht op jou wensen? Neem dan contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

12

VCA dagcursus met proefexamen en aansluitend examen

Online VCA cursus, proefexamen en examen

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.