• +085 - 77 35 222
  • info@escape-opleidingen.nl

Kun jij al reanimeren?

Kun jij al reanimeren?

Of moet Berry uit Penoza bij jou langskomen?

Reanimatie redt levens! Ongetwijfeld wist je dat al maar heb jij al een cursus gevolgd? We hopen het want anders komt Berry even bij je langs. Tenminste als het aan het Rode Kruis ligt. Zij proberen mensen bewust te maken van het feit dat een reanimatiecursus echt heel weinig tijd kost en dat je daarmee wel levens kunt redden. Volgens het Rode Kruis is de bereidheid om een onbekende te reanimeren “alarmerend laag”. Het zou maar zo kunnen zijn dat dat komt doordat veel mensen helemaal niet weten hoe je iemand moet reanimeren.

De acteurs in het filmpje zijn bezig met het martelen van iemand als deze en hartstilstand krijgt. Met behulp van een Zoll AED (die wij overigens verkopen omdat het een supergoed apparaat is) brengen ze de beste man weer tot leven. In het filmpje legt acteur Eric Corton uit hoe belangrijk de eerste minuten zijn nadat iemand een hartstilstand heeft gekregen.

Het lijkt een humoristisch filmpje maar de noodzaak dat meer mensen kunnen reanimeren is er wel degelijk. Want wist je dat in Nederland elke dag 45 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? En dat maar weinig mensen het overleven? Redenen hiervoor zijn:

  • De aanrijdtijd van de ambulance is te lang;
  • Maar weinig mensen herkennen een hartstilstand;
  • Veel te weinig mensen weten hoe ze moeten reanimeren.

Ook al zou je het herkennen: als je niet weet hoe je moet reanimeren, dan sta je hulpeloos te kijken hoe iemand sterft aan een hartstilstand. Verschrikkelijk. Dat vergeet je nooit meer.

Wil je meer weten over reanimeren? Of een snelcursus waar ze het in het filmpje over hebben? Kijk dan even hier.

Je ziet dat ze in het filmpje gebruikmaken van de Zoll AED. Dat is niet voor niets, want dat is een van de beste voor een aantrekkelijke prijs. Wil je meer weten over de AED, er een kopen of voel je er meer voor om een AED te leasen? Kijk dan even hier:

Leer nu reanimeren!
 

Bron: Rode Kruis

 

 

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.