• +085 - 77 35 222
  • info@escape-opleidingen.nl

ONDERHOUD BLUSMIDDELEN

Meer informatie of een offerte aanvragen? 

Neem contact met ons op.

Brandkranen

Een brandkraan (ook wel hydrant genoemd) is een watertappunt bedoeld voor de brandweer. Voordat de eigen watervoorraad op is, kan de brandweer op een brandkraan aansluiten. Brandkranen zijn dan ook bedoeld als aansluitpunt op een droge blusleiding. Deze leidingen worden toegepast in grote of hoge (flat)gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer.

NEN-1594
Onderhoud en controle van de brandkranen valt onder NEN norm 1594 . Escape Opleidingen en haar landelijke partner is onder andere gespecialiseerd in het onderhoud en de controle (keuren) van brandkranen volgens de NEN 1594.
In de NEN 1594 wordt onder andere aangegeven dat de onderhoudsprocedures en de werkzaamheden verricht dienen te worden door REOB-gediplomeerde deskundigen (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen). Al onze medewerkers zijn in het bezit van het diploma REOB. Hiermee heeft u direct de garantie voor de kwaliteit, die u van ons mag verwachten.

Hieronder staan globaal de stappen beschreven, volgens de NEN 1594, voor het onderhoud van brandkranen:

Inspectie
jaarlijks onderhoud (keuring) door een REOB monteur (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen)

Dit bestaat onder andere uit:
– een controle van alle onderdelen, waaronder ook het voedingspunt met bijbehorende kast;
– nakijken en conditioneren van de rubberen afdichtingen;
– spindels nakijken en conditioneren (zijn deze goed gangbaar);
– tijdens de controle van de kranen wordt ook de droge blusleiding visueel geïnspecteerd. De leiding zelf heeft ook een 5 jaarlijkse keuring nodig, uitleg hiervan vind u onder “controle droge blusleidingen”

Voordelen
Met de jaarlijkse controle van uw brandkranen (keuren) door Escape Opleidingen heeft u een aantal belangrijke voordelen:

Onderhoudsovereenkomst
Jaarlijkse controle van uw brandkranen op basis van een onderhoudsovereenkomst in combinatie met andere controles en keuringen, van bijvoorbeeld de brandblussers en/of brandmeldinstallatie, is bij ons mogelijk.

Efficiënt en effectief
Vanzelfsprekend geldt hierbij een prijsvoordeel, naast het feit dat het bedrijf in één keer het aantal wettelijke controles en keuring laat verrichten, welke efficiënt (weinig oponthoud van werkzaamheden) en ook erg effectief is (één aanspreekpunt voor al uw wettelijke controles en keuringen).

Brandkranen nodig
Indien u brandkranen nodig heeft of u wilt uw bestaande brandkranen vervangen, dan bent u bij Escape Opleidingen aan het juiste adres.