• +085 - 77 35 222
  • info@escape-opleidingen.nl

Veel gestelde vragen VCA

Hoe kom ik erachter of mijn VCA diploma nog geldig is?
Dat kan via de VCA check op de website van het Centraal Diploma Register.

Waarom moet ik mijn legitimatiebewijs inleveren bij een examen?
Vanaf 1 januari 2016 is het voor iedere deelnemer aan het VCA examen verplicht om een kopie van het geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of Nederlands rijbewijs) in te leveren. Het examenbureau mag wettelijk gezien de kopie innemen aangezien het VCA diploma een waardedocument is. Iedere deelnemer van het examen dient de kopie en het originele legitimatiebewijs bij zich te hebben tijdens het VCA examen.

Ik ben mijn pasje of certificaat kwijt. Wat nu?
Het VCA diploma is een document dat eenmalig wordt verstrekt. Ben je je diploma kwijt? Dan volstaat de vermelding in het Centraal Diploma Register VCA (CDR). Lees hier meer informatie. Een print van die gegevens vormt ook het bewijs dat je over een geldig certificaat beschikt. Het verstrekken van een duplicaat diploma is niet toegestaan.

Hoe lang is het VCA certificaat geldig?
Je VCA Certificaat is 10 jaar geldig. Nederlandse, Belgische en Duitse certificaten worden wederzijds erkend.

Is er een minimale leeftijd voor deelname aan de VCA cursus of examen?
Nee, er is geen minimale leeftijd voor de deelname aan de VCA cursus of het VCA examen.

Hoe hoog is jullie slagingspercentage?
Hoog! Wij bieden namelijk een slagingsgarantie. Slaag je niet in een keer? Dan nemen wij het herexamen voor onze rekening zodat je alsnog je diploma kunt halen. Dit kunnen wij doen doordat wij de kandidaten zodanig voorbereiden dat het bijna niet voorkomt dat iemand niet slaagt in een keer.

Moet ik eerst VCA Basis doen voordat ik VCA VOL kan doen?
Nee hoor, dat is niet nodig. Je kunt meteen je VCA VOL doen. Wist je dat in onze e-learning VCA VOL ook relevante elementen zitten uit VCA Basis?

Voor wie is VCA VOL?
VCA VOL is voor ZZP-ers en leidinggevenden.

Voor wie is VCU VIL?
VCU VIL is voor medewerkers van een uitzendbureau.

Kan ik ook examen in een ander taal doen?
Jazeker, dat kan! Bij het inschrijven kun je kiezen voor een andere taal.
VCA Basis: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Turks, Hongaars, Italiaans, Spaans, Roemeens en Slowaaks
VCA VOL: Nederlands, Engels, Duits en Frans

Kan ik dezelfde dag een herexamen doen als ik niet slaag?
Nee, het examen moet 24 uur van te voren worden aangemeld.

Wanneer mag ik gebruik maken van een herexamen?
Bij de opleiding inclusief cursusdag mag je gebruik maken van de e-learning ter voorbereiding. Sluit je deze met een voldoende af, dan mag je gratis herexamen doen.

Wanneer ontvang ik mijn diploma en pasje?
Het diploma en pasje worden binnen 1,5 week na het examen toegestuurd. Op de VCA examenbank kun je wel direct zien of geslaagd bent. Een printscreen hiervan is voldoende om aan te tonen dat je een VCA diploma bezit.

Kan ik ook mondeling examen doen?
Nee, dit kan per 1 januari 2016 niet meer. Voor VCA Basis kun je wel een luisterexamen doen met behulp van een koptelefoon op de computer. Voor VCA VOL is dit niet mogelijk.

Ik heb dyslexie. Hoe kan ik toch examen doen?
Je kunt een luisterexamen doen, zie de vorige vraag. Daarnaast mag u extra tijd aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op. In de e-learning zit een voorleesfunctie, dus alle teksten kunnen voorgelezen worden.

Ik ben doof. Mag ik een doventolk meenemen?
Ja dat mag. Tijdens het examen kun je ook gebruik maken van een gecertificeerde doventolk. Neem hiervoor contact met ons op.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem dan contact met ons op.

 

Ja, ik wil een cursus doen!

Iedereen leert anders. Doe jij liever een zelfstudie? Of heb jij het meest baat bij een goede uitleg tijdens een praktijkdag? Of combineer je het liefst een stukje zelfstudie met een praktijkgedeelte? Dat kan bij ons.